RECEPTY ADVENI

Vrstvený pohár z Adveni teffové kaše

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Vrstvený pohár z Adveni teffové kaše
Adveni kaše s teffem
Hlavní přísada
Adveni kaše s teffem
Radka Vrzalová

Autor receptu

Zkouším, kam až mě bezlepkové mouky „pustí“. Ráda přetvářím staré a zaprášené recepty mé prababičky do moderní a hlavně bezlepkové formy.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Tuhle dobrotu podávejte jedině za odměnu…

1. Švestky necháme kapat na sítku. Toffu nakrájíme na kostičky a rozmixujeme s přísadami na ochucený tvaroh. Nápoj s vanilkovou příchutí zahřejeme, přidáme skořici a zašleháme do něj po lžících kaši. Necháme chvilku zchladnout, aby nebyla úplně horká.

2. Vrstvíme do pohárových skleniček – kaše, okapané švestky, toffu tvaroh. Opakujeme a končíme vrstvou kaše. Podáváme vlažné nebo můžeme nechat vychladit.

Zuzčin toffu tvaroh

Našleháme 200 g bílého toffu se šťávou a kůrou z poloviny BIO citronu, 2 lžícemi tekutého med, jedním cukrem s pravou vanilkou a jednou polévkovou lžící slunečnicového oleje.

Tip

Místo rostlinného mléka lze samozřejmě použít i mléko kravské ochucené cukrem s vanilkou a místo toffu lze ochutit tvaroh. Pokud ho samozřejmě můžete…