RECEPTY ADVENI

Voňavý čirok s čočkou a listovým špenátem

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Voňavý čirok s čočkou a listovým špenátem
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Čirok i čočku propláchneme a nejlépe přes noc namočíme každé zvlášť do studené vody. Poté vodu slijeme, čirok zalijeme vodou a dáme vařit. Po 30 minutách přidáme slitou čočku a společně vaříme dalších 30 minut, až jsou obě suroviny měkké. Podle potřeby doléváme vodu.

V nepřilnavé pánvi rozpálíme olej a na středním plameni minutu opékáme hořčičné semínko a kmín, až se rozvoní. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a za stálého míchání necháme zezlátnout. Poté přidáme špenát a necháme zavadnout. Vmícháme směs koření garam masala. Takto připravenou směs vmícháme do uvařeného a slitého čiroku s čočkou, osolíme a můžeme podávat.

Poznámka

Garam masala je indická kořenicí směs, obsahuje římský kmín, černý pepř, hřebíček, skořici, muškátový květ, koriandr, kardamon, bobkový list a případně i další druhy koření.