RECEPTY ADVENI

Vločkovo-teffový koláč s hruškami

Bez lepku Bez sóji

Vločkovo-teffový koláč s hruškami
Teffová mouka tmavá 250 g
Hlavní přísada
Teffová mouka tmavá 250 g
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

A máme tady další recept, který pochází z řad od vás. Věřím, že v každém z nás dříme malý kuchař, jen jej musíme najít. Koláč od Martiny spojuje výživné vločky z přirozeně bezlepkových surovin s ještě výživnějšími moukami od Adveni. Chuť skořice, hrušek a vůně citrónu vám rozjasní nejedno ráno.

Smícháme vločky s moukami, práškem na pečení a kořením. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, bílky vyšleháme se špetkou soli. Žloutky smícháme se změklým máslem a rýžovým olejem. Přimícháme citrónovou kůru a šťávu. Vmícháme našlehané bílky a pak postupně zapracujeme směs mouk. Hrušky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, vmícháme do těsta. Rozetřeme na menší plech (spíše pekáč) a pečeme na 165 °C přibližně 25 minut.