RECEPTY ADVENI

Vlašskoořechový koláč s hruškami

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Vlašskoořechový koláč s hruškami
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Na drobenku

Pracovní postup

Obě mouky promícháme s xanthanem, práškem do pečiva a cukrem. Přidáme olej a vodu a elektrickým šlehačem nebo metličkou umícháme ne příliš řídké těsto. Rozetřeme jej na plech vyložený pečicím papírem, poklademe nakrájenými hruškami a posypeme sekanými vlašskými ořechy. Nakonec koláč zasypeme drobenkou, kterou připravíme z mouky, cukru, a tuku. Pečeme při 160 °C asi 25–30 minut, až začnou okraje koláče růžovět. Hotový koláč necháme krátce vychladnout a poté jej vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil.