RECEPTY ADVENI

Vláčný koláč z kokosové mouky s ovocem

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Vláčný koláč z kokosové mouky s ovocem

Hlavní přísady

Kokosová mouka 250 g
Kokosová mouka 250 g
Koupit
Čiroková mouka 250 g
Čiroková mouka 250 g
Koupit
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Na drobenku

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Úžasně vláčný koláč, který můžeme připravit stokrát a pokaždé jinak podle toho, jaké ovoce zrovna zvolíme.

V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přilijeme olej a po částech přiléváme vodu a šlehačem krátce vyšleháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, poklademe omytým a na kousky nakrájeným ovocem a posypeme drobenkou, kterou jsme připravili z tuku, mouky a cukru. Pečeme při 160 °C, až než se těsto přestane lepit na špejli. Doba pečení záleží na troubě a na šťavnatosti a množství ovoce, cca 30–45 min.

Na polovinu koláče jsem použila mražený černý rybíz, na druhou čerstvé švestky nakrájené na drobné kostičky a posypané lžičkou mleté skořice.