RECEPTY ADVENI

Veganská „míchaná vajíčka“ bez vajec

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Veganská „míchaná vajíčka“ bez vajec
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Z mouky, droždí, prášku do pečiva, soli, pepře a vody umícháme řidší hladké těstíčko. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a zesklovatíme na něm drobně nakrájenou cibuli. Přidáme cuketu nebo pórek a restujeme doměkka. Poté směs zalijeme připraveným cizrnovým těstíčkem, které rozetřeme jako omeletu, a necháme chvíli smažit, až než se omeletě zpevní okraje. Poté pomocí obracečky nebo nepřilnavé stěrky začneme omeletu trhat na malé kousky. Těsto se nejdřív lepí a má tendenci tvořit jednu kouli, postupně se ale prosmaží a drobné kousky začnou držet oddělené. Za stálého míchání a oddělování kousků restujeme dozlatova. Podáváme teplé, nejlépe doplněné zeleným salátem.

Poznámka

Pokud toužíte i po vaječné vůni, použijte černou indickou sůl (Kala Namak).