RECEPTY ADVENI

Vegan bezlepkové svatební koláčky

Bez lepku Bez sóji

Vegan bezlepkové svatební koláčky

Hlavní přísady

Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Koupit
Bezlepková směs na (nejen) sladké pečení BAKE-A-CAKE 750 g
Bezlepková směs na (nejen) sladké pečení BAKE-A-CAKE 750 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Maková náplň

Jiná náplň

Drobenka

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Drobenku vypracujeme rukama, lze připravit i dopředu a nechat přes noc v lednici.

Makovou náplň vytvoříme svařením máku s povidly v mléku, odstavíme, vmícháme rum a necháme vychladnout.

Oddělíme trochu mléka se dvěma lžícemi cukru, rozdrobíme droždí a necháme v teple vzejít kvásek (cca 15–20 minut). Zbylé mléko smícháme s rozpuštěným máslem a zbylým cukrem. Mouky smícháme a prosejeme. Jakmile vzejde kvásek, přidáme k moukám část kvásku a část máslové směsi a pořádně promícháme, přidáme zase část kvásku a část máslové směsi a takto pokračujeme, dokud nevyhněteme hladké pružné těsto. Necháme v teple přikryté vykynout 1 hodinu. Poté těsto znovu propracujeme, rozdělíme na 32 částí. Z každé části uděláme kuličku, uprostřed vytvoříme jamku a naplníme náplní, posypeme drobenkou. Necháme dalších 20 minut v teple vykynout a pečeme pak při 160 °C „horkovzduch“ cca 30 minut.