RECEPTY ADVENI

Vánoční chlebíček s čirokovou moukou

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Vánoční chlebíček s čirokovou moukou
Čiroková mouka 250 g
Hlavní přísada
Čiroková mouka 250 g
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Všechny mouky promícháme s cukrem, droždím a citronovou kůrou. Vmícháme olej a postupně přiléváme vodu, dokud nám nevznikne kompaktní nelepivé těsto. Na závěr vmícháme mandle a rozinky. Z těsta vytvoříme oválný bochánek, který položíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme 40 minut kynout. Troubu předehřejeme na 170 °C a na dno vložíme plecháček s vodou. Nakynutý chlebíček shora potřeme trochou vody a pečeme ho při 170 °C 25–30 minut (zkoušíme špejlí). Upečený chlebíček necháme vychladnout na mřížce.