RECEPTY ADVENI

Vanilkové rohlíčky bez lepku

Bez lepku Bez sóji

Vanilkové rohlíčky bez lepku
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Malé, velké, tlusté, tenké – co rodina, to specifický tvar a velikost vanilkových rohlíčků. Jedno je však jisté, na vánočním stole nesmějí chybět.

Nejprve si připravíme slunečnicová semínka. Je důležité, aby byla umletá skutečně najemno. Ideální pro tyto účely je vysoce výkonný kuchyňský mixér typu Vitamix či levnější Nutribullet. Stejně dobře však poslouží i ruční mlýnek na kávu. Ta trocha námahy stojí za to, semínka propůjčí rohlíčkům lahodnou vláčnost a zaručí delší trvanlivost.

Bezlepkovou samokypřící směs BISCUITS & COOKIES smícháme s moučkovým cukrem a prosejeme na vál. Přidáme mletá slunečnicová semínka, guarovou gumu a strouhanou citronovou kůru a zlehka promícháme.

Poté do sypké směsi zapracujeme máslo a vejce. Hněteme, dokud se všechny přísady nespojí v hladké těsto (pro usnadnění práce můžeme použít též kuchyňský robot).

Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky. Necháme odpočinout alespoň 15 minut, nejlépe však do druhého dne. Poté z těsta odkrajujeme malé kousky a rukama tvoříme rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem v dostatečné vzdálenosti od sebe. Jé možné použít též formičky na rohlíčky.

Cukroví pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu cca 10 minut.

Poznámka

Z této várky upečete 70 rohlíčků.