RECEPTY ADVENI

Vanilkové rohlíčky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Vanilkové rohlíčky
Vegavajo
Hlavní přísada
Vegavajo
Radka Vrzalová

Autor receptu

Zkouším, kam až mě bezlepkové mouky „pustí“. Ráda přetvářím staré a zaprášené recepty mé prababičky do moderní a hlavně bezlepkové formy.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

A opět Vás doufám přesvědčím, že se prostě i bez základních potravin jako je lepková mouka, máslo, mléko a vejce dá upéct tradiční a hlavně skvělé cukroví. Stačí mít po ruce kvalitní suroviny… Pokud se Vám budou zdát málo sladké, přidejte do těsta 50 g cukru moučka a k němu zvyšte množství strouhaných jablíček na 200 g.

1. Mouky a škrob smícháme s vanilkovým cukrem, skořicí a kypřidlem, přidáme nastrouhaná jablíčka a přistrouháme bezmléčný tuk. Vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské folie nebo do igelitového sáčku a necháme odpočinout alespoň 2 hodiny (nejlépe do druhého dne).

2. Z těsta tvarujeme prsty rohlíčky (je třeba si ruce občas pomoučit nebo umýt) a klademe na plech vyložený pečícím papírem.

3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C cca 15 minut. Plech s rohlíčky necháme chvíli zchladnout na mřížce a ještě vlahé rohlíčky obalujeme ve směsi cukrů. Rohlíčky jsou hned vláčné díky jablkům, pečivo se tak může péci těsně před Vánoci.