RECEPTY ADVENI

Vanilkové rohlíčky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Vanilkové rohlíčky

Hlavní přísady

Bezlepková směs na pečení BAKE-A-CAKE
Bezlepková směs na pečení BAKE-A-CAKE
Koupit
Vegavajo
Vegavajo
Koupit
Radka Vrzalová

Autor receptu

Zkouším, kam až mě bezlepkové mouky „pustí“. Ráda přetvářím staré a zaprášené recepty mé prababičky do moderní a hlavně bezlepkové formy.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

A opět Vás doufám přesvědčím, že se prostě i bez základních potravin jako je lepková mouka, máslo, mléko a vejce dá upéct tradiční a hlavně skvělé cukroví. Stačí mít po ruce kvalitní suroviny… Pokud se Vám budou zdát málo sladké, přidejte do těsta 50 g cukru moučka a k němu zvyšte množství strouhaných jablíček na 200 g.

1. Mouky a škrob smícháme s vanilkovým cukrem, skořicí a kypřidlem, přidáme nastrouhaná jablíčka a přistrouháme bezmléčný tuk. Vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské folie nebo do igelitového sáčku a necháme odpočinout alespoň 2 hodiny (nejlépe do druhého dne).

2. Z těsta tvarujeme prsty rohlíčky (je třeba si ruce občas pomoučit nebo umýt) a klademe na plech vyložený pečícím papírem.

3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C cca 15 minut. Plech s rohlíčky necháme chvíli zchladnout na mřížce a ještě vlahé rohlíčky obalujeme ve směsi cukrů. Rohlíčky jsou hned vláčné díky jablkům, pečivo se tak může péci těsně před Vánoci.