RECEPTY ADVENI

Vafle z mouky z červené rýže

Bez lepku Bez sóji

Vafle z mouky z červené rýže

Hlavní přísady

Mouka z červené rýže 250 g
Mouka z červené rýže 250 g
Koupit
Kypřící prášek
Kypřící prášek
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Vafle

Dozdobení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Smícháme mouku s práškem do pečiva. Přidáme vejce, vodu a kokosový olej (dbejte na to, aby vše bylo při pokojové teplotě a olej ideálně tekutý – stačí položit sklenici do horké vody a chvíli počkat) a vymícháme v těsto. Necháme pár minutu odstát a pak rozdělíme do vaflovače. Záleží, jak velký máme vaflovač, vychází to na cca 4–5 belgických vaflí. Upečeme vafli podle zvyku, já nechávám trochu déle, aby se dobře propekly.

Tvaroh smícháme s medem a kakaem dle chuti, přidáváme vodu do vytvoření hladkého krému. Můžeme přidat čerstvě vytvořenou chia marmeládu, v případě, že tolerujete, tak domácí marmeládu nebo podušené ovoce.