RECEPTY ADVENI

Vafle z dýnové mouky

Bez lepku Bez sóji

Vafle z dýnové mouky
Dýňová mouka 250 g
Hlavní přísada
Dýňová mouka 250 g
Magdalena Rubinová

Autor receptu

Jsem naprosto normální náctiletá holka z Prahy, kterou baví vařit. Postupem času objevuji další a další bezlepkové mouky a zaměřuji se také na recepty zdravé, veganské a bez éček.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Proč si nezpříjemnit ráno uvnitř až jedovatě zelenými vaflemi, které jsou během 5 minut hotové? Navíc si je můžete připravit i ve veganské verzi. Ideální jsou na pochmurná rána a když si připravíte ingredience již večer, budete se na ně celou noc těšit a ráno se Vám bude vstávat mnohem lépe.

Všechny ingredience pořádně smícháme a necháme 2 minuty odležet. Mělo by mít konzistenci těsta na palačinky. Poté opět pořádně promícháme a po menších naběračkách vléváme do vaflovače. Ve vaflovači pečeme na 3. stupeň cca 2–3 minuty.

Pokud děláte veganskou verzi, namleté lněné semínko si smíchejte v menší mističce s vodou. Měl by Vám vzniknout takový gel, který pak přimícháte do těsta.

Podávat můžete s čímkoli, já jsem zvolila mojí milovanou kombinaci tvaroh – jahody – máta.