RECEPTY ADVENI

Vafle podle Katky Jirouškové

Bez lepku Bez sóji

Vafle podle Katky Jirouškové
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Katka Jiroušková

Autor receptu

Domácí dobroty bez lepku

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Vafle pocházejí z Francie a Belgie. Pečou se mezi dvěma železy s typickým mřížkováním. Podobně jako palačinky se konzumují polité marmeládou nebo čokoládou a navrch se zdobí šlehačkou. Základní rozdíl oproti palačinkám je ten, že do těsta vaflí se dává máslo a cukr, což jim dodává lahodnou karamelovou příchuť.

V míse smícháme směs BISCUITS & COOKIES, sůl, cukr, prášek do pečiva. Pak zašleháme vejce, olej a mléko. Šleháme tak dlouho, dokud těsto není úplně hladké, bez hrudek.

Rozehřejeme vaflovač a pečeme.

Ještě mírně teplé potíráme dle chuti marmeládou, čokoládou. Ozdobíme šlehačkou.

Poznámka

U varianty na slano, prostě jen vynechejte cukr.