RECEPTY ADVENI

Tygří sušenky

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Tygří sušenky
Vegavajo
Hlavní přísada
Vegavajo
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Ráda objevuje nové a neobvyklé suroviny a zkouší, jak se dají použít ve vaření a pečení bez lepku. Vaří a peče po víc než čtyřicet let, z toho přes deset let bezlepkově.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Směs Adina je příjemně nasládlá a nepotřebuje velký přídavek cukru. Za pár minut máte upečená jemně nasládlé sušenky – ke kávě, vínu, nebo jen tak.

Suché přísady zpracujeme s máslem na drobenku. Přilijeme med a mošt. Vznikne lepivá hmota, kterou můžeme zpracovat hned, ale lépe se tvaruje po alespoň půlhodinovém odležení v lednici. Tvarujeme kuličky velikosti lískového ořechu (z asi půl kávové lžičky těsta). Můžeme obalit v hnědém cukru. Dáváme na plech trochu dále od sebe – pečením nabudou a trochu se roztečou. Pečeme na 170 °C 5–10 minut. V posledních minutách hlídáme, aby se nepřipálily.