RECEPTY ADVENI

Tygří kaše

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Tygří kaše
Pohanková mouka 250 g
Hlavní přísada
Pohanková mouka 250 g
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Ráda objevuje nové a neobvyklé suroviny a zkouší, jak se dají použít ve vaření a pečení bez lepku. Vaří a peče po víc než čtyřicet let, z toho přes deset let bezlepkově.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Šáchorové hlízky se anglicky jmenují Tiger Nuts – tygří ořechy. S touto kaší budete mít už od rána sílu jako tygr a vydržíte s ní až do oběda.

Všechny suroviny smícháme a uchováváme v suchu a chladu. Na kaši vezmeme cca 5 lžic hotové směsi a zalijeme vroucí vodou (šáchor se postará o mléčnou chuť) nebo mlékem – zhruba 200 ml. Vzhledem k datlím a šáchoru bude kaše mírně sladká, kdyby to vám, nebo vašim dětem nestačilo, možno přisladit medem nebo hnědým cukrem.

Poznámka

Na rozdíl od instantních extrudovaných kaší je toto velice přírodní výrobek a také velice sytý. Recept je na cca 400 g hotové směsi, kterou si můžete přizpůsobit podle chuti a rodinných zvyklostí – místo pohankové mouky můžete dát vločky, jakékoli, udělat si kaši kakaovou, více oříškovou, či naopak jen se šáchorem, jáhlovou moukou a datlemi – na takové si asi pochutnávaly děti faraónů...