RECEPTY ADVENI

Tvarožník

Bez lepku Bez sóji

Tvarožník
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Těsto

Náplň

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Milujete tvaroh a kdykoli si dáte tvarohový moučník, máte pocit, že je ho tam tak nějak málo? Pak jste ještě neochutnali tvarožník. Tenhle dezert doslova stojí a padá na tvarohu. Můžete si ho vylepšit rozinkami, drobným ovocem nebo kousky čokolády. Anebo si ho vychutnat jen tak. Dobrou tvarohovou chuť! Inspirováno receptem „Tvarožník“ uveřejněným v knize The Best of Apetit – 150 sladkých receptů.

Doporučujeme použít formu o průměru 26 cm.

1. Směs BISCUITS & COOKIES smícháme s moučkovým cukrem a prosejeme na vál. Přidáme špetku soli. Poté do sypké směsi zapracujeme máslo a vejce. Hněteme, dokud se všechny přísady nespojí v hladké těsto (pro usnadnění práce můžeme použít též kuchyňský robot).

2. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky. Necháme odpočinout alespoň půl hodiny, nejlépe však do druhého dne.

3. Na náplň prošleháme tvaroh s mlékem, přidáme pudinkový prášek, krupicový cukr a olej nebo rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme strouhanou citrónovou kůru a rozinky.

4. Těsto vyválíme a přeneseme do formy. Propícháme vidličkou, zakryjeme pečícím papírem a zatížíme suchými luštěninami (cizrna, fazole, čočka). V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme cca 15 minut dozlatova. Vyndáme z trouby, odstraníme papír s luštěninami a dopečeme ještě cca 5 minut.

5. Na předpečený korpus nalijeme tvarohovou náplň. Snížíme teplotu na 175 °C a pečeme dozlatova zhruba hodinu. Před podáváním můžeme pocukrovat.