RECEPTY ADVENI

Tvarohové tyčinky

Bez lepku Bez sóji

Tvarohové tyčinky
Bezlepková směs na (nejen) slané pečení SIMPLY ADVENI 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs na (nejen) slané pečení SIMPLY ADVENI 750 g
Alžběta Švorcová

Autor receptu

Sladký život bez lepku: Osvědčené recepty na domácí koláče, dorty, dezerty a slané pečivo. První české vydání. Praha: Nakladatelství Slovart, 2015. ISBN 978-80-7391-226-0.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

V malém hrníčku smícháme vlažné mléko a cukr krupici. Na povrchu rozdrobíme droždí, které „zpění“.

Do kuchyňského robotu dáme směs SIMPLY ADVENI, sůl, žloutky, změklé máslo a tvaroh.

Vlijeme připravené vlažné mléko s droždím.

Důkladně uhněteme vláčné těsto.

Těsto přeneseme na pomoučený vál a ručně vypracujeme bochník.

Těsto rozválíme a poskládáme jako obálku a vyválíme na obdélník o tloušťce 0,5 cm.

Rádýlkem nařežeme tyčinky 7 cm dlouhé a 2 cm široké.

Plech vyložíme pečícím papírem a tyčinky na něj poskládáme dále od sebe (s „rozestupy“).

Na plechu je necháme ještě cca 1 hodinu kynout.

Potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme nastrouhaným sýrem a kmínem.

Pečeme na 180 °C, 20–25 minut.