RECEPTY ADVENI

Tvarohové taštičky

Bez lepku Bez sóji

Tvarohové taštičky
Bezlepková směs pro přípravu těstovin, vařených a smažených pokrmů, odpalovaného těsta a na zahuštění polévek a omáček PASTA & GNOCCHI 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu těstovin, vařených a smažených pokrmů, odpalovaného těsta a na zahuštění polévek a omáček PASTA & GNOCCHI 750 g
Vladěna Halatová

Autor receptu

Především sama celiak a máma, pro kterou se stalo bezlepkové vaření, pečení a kváskování vášní. Vlaďka je autorka tří kuchařek a zdaleka nekončí. Recepty, rady, a tipy sdílí také na svém blogu a sociálních sítích. Najdete tam i informace o jejích kurzech bezlepkového pečení a kváskování, které si vyžádal zájem jejich fanoušků. Kurzy se konají po celé republice a také na Slovensku.

Ingredience

Na Vaši oblíbenou náplň

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Vlaďka Halatová má perfektní přehled o směsích všech výrobců na trhu, a tak s radostí vyzkoušela i novinku Adveni Červenou. Zde tedy z její díly zase jedna bezvadná pochoutka. Tvarohové taštičky. Jsou výborné na sladko i na slano.

Z výše uvedených surovin připravíme zhruba 20 taštiček.

Všechny suroviny smícháme a na vále z nich vypracujeme jemné a vláčné těsto.

Těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého hrnkem nebo tvořítkem vykrajujeme kolečka.

Kolečka plníme oblíbenou náplní. Uzavíráme tak, že kolečko přeložíme na půl a stlačíme konce, nebo použijeme stlačovátko.

Dáme vařit vodu, kterou lehce osolíme a přidáme 1 lžíci oleje. Když voda začne vařit, vložíme taštičky. Vaříme cca 8 minut, během vaření 2× otočíme.

Jakmile vyplavou taštičky na povrch, vytáhneme je a položíme na sítko, aby vytekl zbytek vody.

Pak vložíme do mísy a polijeme trochou másla.

Foto: Vladěna Halatová
  • recept Tvarohové taštičky
  • recept Tvarohové taštičky