Tvarohové jahodové knedlíky
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Budeme také potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Ovocné knedlíky jsou tradiční jídlo moravské a české kuchyně, to je známá věc. Co se týče samotného těsta na ovocné knedlíky, máme my Češi a Moravané nesmírně tvůrčí duši. Umíme je připravit z těsta kynutého, nebo z těsta bramborového, z těsta tvarohového a dokonce z těsta odpalovaného. Dle těsta pak také často volíme ovocnou náplň a k dané ovocné náplni pak nejvhodnější posyp. Zkrátka – je to takové naše kulinářské umění a srdcová záležitost. Tak například pro ovocné knedlíky z bramborového těsta jsou nejtypičtější náplní švestky. Navrch se pak sypou mákem a cukrem a polévají se rozpuštěným máslem. Knedlíky z tvarohového těsta nejčastěji plníme jahodami a sypeme je strouhaným tvarohem a cukrem, poléváme je máslem. A tak si je připravíme i zde.
Z výše uvedených surovin připravíme zhruba 10 knedlíků.
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme lepivější těsto. Mouku přidáváme postupně podle toho, jak mokrý máme tvaroh. Těsto by nemělo být tuhé, protože by po uvaření zůstalo moučnaté.
Z těsta lžící odkrajujeme kousky a na pomoučeném stole vytvoříme placičky, do kterých zabalíme jahody. Místa, kde se nám setkává těsto, k sobě pěkně přitiskneme, aby se dovnitř při vaření nedostávala voda. Vytvarujeme kuličky.
Dáme vařit vodu, kterou lehce osolíme. Když voda začne vařit, vložíme knedlíky, jemně zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu, a vaříme cca 8 minut – podle velikosti.
Uvařené knedlíky lze i zamrazit. K ohřívání je nejlepší použít „pařáček“, budou pak zase vláčné.