RECEPTY ADVENI

Třešňový koláč

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Třešňový koláč
Kokosová mouka 250 g, DMT 31.12.2020
Hlavní přísada
Kokosová mouka 250 g, DMT 31.12.2020
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Všechny sypké suroviny promícháme v hlubší míse. Přidáme citronovou šťávu a olej a po částech přidáváme vodu a šlehačem vypracujeme středně husté těsto (nesmí téct). Množství vody záleží na savosti kokosové mouky. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme vypeckovanými třešněmi. Třešně lehce zatlačíme do těsta, nepropadnou se samy jako u klasické bublaniny. Koláč vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 25 minut. Po upečení ho vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil.

  • recept Třešňový koláč