RECEPTY ADVENI

Třešňový koláč

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Třešňový koláč
Kokosová mouka 250 g
Hlavní přísada
Kokosová mouka 250 g
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Všechny sypké suroviny promícháme v hlubší míse. Přidáme citronovou šťávu a olej a po částech přidáváme vodu a šlehačem vypracujeme středně husté těsto (nesmí téct). Množství vody záleží na savosti kokosové mouky. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme vypeckovanými třešněmi. Třešně lehce zatlačíme do těsta, nepropadnou se samy jako u klasické bublaniny. Koláč vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 25 minut. Po upečení ho vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil.