RECEPTY ADVENI

Těstoviny z červené čočky

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Těstoviny z červené čočky
Mouka z červené čočky 250 g
Hlavní přísada
Mouka z červené čočky 250 g
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Ráda objevuje nové a neobvyklé suroviny a zkouší, jak se dají použít ve vaření a pečení bez lepku. Vaří a peče po víc než čtyřicet let, z toho přes deset let bezlepkově.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Suroviny smícháme a zaděláme těsto. Je-li těsto příliš řídké, přidáme trochu mouky, drobí-li se, přidáme pár kapek vody. Zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet cca 30 minut, ale možno až 24 hodin. Na vále posypaném moukou nebo ve strojku rozválíme na tenko a nakrájíme požadované tvary. Vaříme v osolené vodě 1–3 minuty.