RECEPTY ADVENI

Těstoviny z červené čočky

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Těstoviny z červené čočky
Mouka z červené čočky 250 g
Hlavní přísada
Mouka z červené čočky 250 g
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Bezlepkově peče již dlouhé roky. Vyhlášené je její bezlepkové kváskové pečení. Specializuje se na celozrnné bezlepkové pečení. Její znalosti této problematiky jsou výjimečné. Je zakladatelkou a administrátorkou FB skupiny: Pečeme a vaříme (převážně) celozrnně bez lepku. Alex je autorka unikátní Rebelské kuchařky.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Suroviny smícháme a zaděláme těsto. Je-li těsto příliš řídké, přidáme trochu mouky, drobí-li se, přidáme pár kapek vody. Zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet cca 30 minut, ale možno až 24 hodin. Na vále posypaném moukou nebo ve strojku rozválíme na tenko a nakrájíme požadované tvary. Vaříme v osolené vodě 1–3 minuty.

  • recept Těstoviny z červené čočky