RECEPTY ADVENI

Teffový koláč s banánem

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Teffový koláč s banánem
Teffová mouka tmavá 250 g
Hlavní přísada
Teffová mouka tmavá 250 g
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Promícháme mouky s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme olej, med a vodu a krátce prošleháme šlehačem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a poklademe kolečky banánu. Pečeme při 160 °C asi 20 minut. Při pečení dáme dospod trouby plecháček s vodou, aby se chlebíček příliš nevysušil. Po upečení necháme velmi krátce zchladnout na plechu a poté vyndáme na kuchyňskou mřížku, aby se odspodu nezapařil.

Poznámka

Banány by měly být hodně zralé, s hnědými tečkami na slupce. Málo zralé banány jsou po upečení gumové.