RECEPTY ADVENI

Teffovo-pohankové perníčky

Bez lepku Bez sóji

Teffovo-pohankové perníčky

Hlavní přísady

Pohanková mouka 250 g
Pohanková mouka 250 g
Koupit
Teffová mouka tmavá 250 g
Teffová mouka tmavá 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Někdo rád sušenky a někdo zase raději perníčky. Tyto jsou z pohankové a teffové mouky, tedy nejen bezlepkové, ale také výživné.

Cukr, med a vejce rozšleháme na hladkou hmotu. Mouky smícháme s kořením a sodou a vmícháme do vaječné směsi. Jakmile máme zapracováno, přidáme na závěr povolené máslo. Pevné nelepivé těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici odležet do druhého dne.

Troubu rozehřejeme na 160 °C. Vyválíme cca 3–5 mm silný plát a vykrajujeme požadované tvary. Pečeme 10 minut. Necháme lehce vychladnout a sejmeme z plechu. Dáme odležet do uzavřené nádoby s rozkrojeným jablkem, jablko pravidelně kontrolujeme, aby nám nezačalo plesnivět, případně vyměníme.