RECEPTY ADVENI

Teffovo-karobové hromádky se semínky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Teffovo-karobové hromádky se semínky

Hlavní přísady

Teffová mouka světlá 250 g
Teffová mouka světlá 250 g
Koupit
Teffová mouka tmavá 250 g
Teffová mouka tmavá 250 g
Koupit
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Ze všech surovin zaděláme pevné nelepivé těsto. Vodu přidáváme podle potřeby po lžících tak, aby se suroviny spojily a z těsta šly rukama tvořit hromádky (válečky, placičky). Ty pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 15–20 minut. Při kratší době pečení jsou hromádky měkké, při delší křupavé.