RECEPTY ADVENI

Teffové muffiny s borůvkami nebo černým rybízem

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Teffové muffiny s borůvkami nebo černým rybízem
Teffová mouka tmavá 250 g
Hlavní přísada
Teffová mouka tmavá 250 g
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Promícháme mouky s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme olej, med a vodu a krátce prošleháme šlehačem. Na závěr opatrně vmícháme rybíz. Těsto rozdělíme do formiček na muffiny tak, aby nebyly zcela plné (trochu nabudou, ale ne moc). Pečeme při 160 °C asi 35 minut. Při pečení dáme dospod trouby plecháček s vodou, propečení zkoušíme špejlí. Po upečení necháme muffiny krátce zchladnout ve formičkách a poté je vyklopíme na kuchyňskou mřížku, aby se odspodu nezapařily.

Poznámka

Pro jemnější chuť použijeme borůvky, pro výraznější černý rybíz.