RECEPTY ADVENI

Teffové lívance

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Teffové lívance
Teffová mouka tmavá 250 g
Hlavní přísada
Teffová mouka tmavá 250 g
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Jemné a nadýchané lívanečky, skvělé jako hlavní jídlo nebo dezert.

Ze všech surovin umícháme řidší lívancové těsto, které necháme na teplém místě asi 20 minut nakynout. Pánvičku nebo lívanečník lehce potřeme olejem, rozpálíme a smažíme malé lívanečky. Na první vždy vymazávám, další již smažím nasucho. Před podáváním ozdobíme tak, jak máme lívance rádi, např. skořicovým cukrem, džemem nebo tvarohem. Pokud zbudou, vydrží vláčné i do druhého dne.