RECEPTY ADVENI

Teffové karbanátky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Teffové karbanátky
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Teff odměříme pomocí skleničky nebo hrnečku a zalijeme trojnásobným objemem vody. Přidáme prolisovaný stroužek česneku, tymián, majoránku, sůl a olej a přivedeme k varu. Vaříme pod pokličkou na nejmenším plameni 15 minut. V posledních pěti minutách je nutné občas promíchat. Uvařenou hustou kaši necháme zcela vychladnout. Poté do ní vmícháme nasekanou cibulku a navlhčenýma rukama vytvoříme karbanátky. Nepřilnavou pánev vytřeme kapkou oleje, rozpálíme a karbanátky osmažíme dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem, s brambory, případně v housce jako burgery.