RECEPTY ADVENI

Teffová polenta

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Teffová polenta
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Teff odměříme pomocí skleničky nebo hrnečku a zalijeme trojnásobným objemem vody. Přidáme drobně nakrájená rajčata, asi 2/3 připraveného pórku, prolisovaný stroužek česneku, bazalku, sůl a olej a přivedeme k varu. Vaříme pod pokličkou na nejmenším plameni 15 minut. V posledních pěti minutách je nutné občas promíchat. Uvařenou hustou kaši necháme částečně vychladnout a poté do ní vmícháme zbylý pórek. Kaši rozetřeme na obdélníkový plech a necháme zcela vychladnout. Ztuhne a půjde krájet. Nakrájíme ji na kostky nebo trojúhelníky, které osmažíme na nepřilnavé pánvi vytřené kapkou olej. Teffovou polentu podáváme teplou, obloženou čerstvou zeleninou.