RECEPTY ADVENI

Teffová kaše - základní recept

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Teffová kaše - základní recept
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Teff krátce nasucho opražíme, poté nasypeme do čtyřnásobku vroucí vody či mléka, osladíme, přidáme oblíbené koření (skořici, kardamom, mletý hřebíček, …), přiklopíme pokličkou a za občasného zamíchání vaříme 10 minut. Poté odklopíme, přidáme zvolené přísady (oříšky, sušené ovoce, …) a za stálého míchání vaříme ještě asi 10 minut, až než vše získá kašovitou konzistenci. Na závěr můžeme ozdobit čerstvým ovocem. Podáváme teplé jako zdravou vydatnou snídani či sladké hlavní jídlo.