RECEPTY ADVENI

„Tatrankové“ kuličky z kaštanové kaše Adveni

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

„Tatrankové“ kuličky z kaštanové kaše Adveni
Adveni kaše s kaštanem a vanilkou
Hlavní přísada
Adveni kaše s kaštanem a vanilkou
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Ze všech surovin vypracujeme pevné nelepivé těsto. Mléko přidáváme postupně podle potřeby tak, aby se těsto nerozsýpalo, já jsem přidala asi 3 lžíce. Z těsta tvarujeme kuličky, které můžeme obalit v mletých oříšcích nebo kokosu. Pokud je nesníte, vydrží kuličky několik dní.

Základní těsto je možné doplnit mletými ořechy, šáchorem, kokosem, dochutit skořicí nebo kakaem.

Poznámka

Suchá kaštanová kaše připomíná svou chutí tatranky. Když mě na to kamarádka přivedla, vzpomněla jsem si na oblíbené vánoční cukroví připravované právě z tatranek. Na této verzi si můžou pochutnat i bezlepkáři a nemusí jim být líto, že tatranky nesmějí.