RECEPTY ADVENI

Tapiokové placičky

Bez lepku Bez sóji

Tapiokové placičky

Hlavní přísady

Tapiokový škrob 250 g
Tapiokový škrob 250 g
Koupit
Kokosová mouka 250 g
Kokosová mouka 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Placky

Potírání

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pokud hledáte rychlou křupavou přílohu či třeba pochutinu pro návštěvy, vyzkoušejte tyto bezlepkové tapiokové placky.

Troubu předehřejeme na 200 °C.

Smícháme si dohromady mouky. Ghí společně s mlékem dáme do hrníčku a rozpustíme, ale nevaříme. Přidáme k mouce a smícháme, vznikne těsto, které se drolí (spíše kusy těsta). Nakonec vmícháme vejce a vymícháme v pevné těsto. Necháme deset minut odpočinout, aby kokosová mouka nasála vlhkost. Poté těsto rozdělíme na 10 částí, či pokud chcete malé placičky na křupání, udělejte více. Z každého kousku vyválíme kuličku a mezi dvěma kousky papíru na pečení rozplácneme (hrníčkem) na placku. Přesuneme na plech a pečeme 12–15 minut. Mezitím smícháme olej s připraveným kořením a po vytažení ještě teplé placky potřeme. Placky budou „křupavé“ a jsou skvělým doplňkem třeba k salátu.