RECEPTY ADVENI

Sýrový chléb (se sýrem typu Cottage)

Bez lepku Bez sóji

Sýrový chléb (se sýrem typu Cottage)
Bezlepková směs na (nejen) slané pečení SIMPLY ADVENI 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs na (nejen) slané pečení SIMPLY ADVENI 750 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Cottage sýr je oblíbený u dietářů i u těch, kdo tzv. budují svalovou hmotu. Kromě mléčného proteinu kaseinu, který umí zaměstnat trávení a zasytí tak na delší dobu, obsahuje také zdravé bakterie. Podobně jako jogurt či podmáslí dodá chlebu sametovou vláčnost a příjemně nakyslou chuť.

Chléb můžete upéct jak v domácí pekárně, tak v klasické troubě. V klasické troubě lze níže popsaným způsobem snadno docílit pěkně křupavou kůrku.

Návod k přípravě v domácí pekárně

1. Do mísící nádoby nalijte vlažnou vodu.

2. Přidejte máslo, sůl, kmín a vejce. Zamíchejte.

3. Dále do nádoby dejte čerstvý sýr typu Cottage.

4. Pak přisypte směs SIMPLY ADVENI.

5. Uprostřed směsi vytvořte důlek, do kterého nasypte sušené droždí.

6. Pečte na krátký program cca 2 hodiny (např. 2 hodiny a 10 minut). Není nutno péct na bezlepkový program, který je obvykle tří-hodinový. To je zbytečně dlouho, chléb by byl vysušený.

Návod k přípravě v klasické troubě

1. V míse důkladně smíchejte všechny „suché“ ingredience – tj. směs SIMPLY ADVENI, droždí, sůl, kmín.

2. Dále přidejte čerstvý sýr typu Cottage a vejce.

3. Přilijte vodu a hněťte do hladka (cca 5 minut).

4. Nakonec přidejte rozpuštěné máslo a ještě krátce propracujte.

5. Těsto dejte do nádoby, ve které budete péct, a nechte vykynout v troubě předehřáté na 35–40 °C po dobu cca 45 minut.

6. Pečte cca 1 hodinu nejlépe takto:

• Troubu vytopíme na 250 °C, vložíme do ní vykynutý chléb a zároveň na dno trouby vhodíme kostky ledu – jeden plný hrnek (v troubě se vytvoří pára). Na 250 °C pečeme 15 minut.

• Pak teplotu stáhneme na 180 °C a dopékáme ještě cca 45 minut.

• 10 minut před koncem pečení můžeme troubu vyvětrat – otevřít a zase zavřít.