RECEPTY ADVENI

Sýrové sušenky s rozmarýnem

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Sýrové sušenky s rozmarýnem
Čiroková mouka 250 g
Hlavní přísada
Čiroková mouka 250 g
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Na ozdobu

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Chybí vám nějaké ty slané krekříky či sušenky na křoupání nebo třeba pro návštěvy? Zapomeňte na všechny ty obchodové „dobrůtky“, které vaše tělo zatíží nutričně znehodnocenou moukou, nezdravými tuky, bílým cukrem a celou řádkou konzervantů (a často i barviv). Udělejte si sušenky doma! Když zvolíte protizánětlivou čirokovou mouku a přidáte kvalitní ingredience v podobě čerstvého sýru a másla, dostanete skvělou chuť a zdravější mlsání.

Chia mouku si smícháme s vodou a necháme odstát. Vytvoří se nám hustý gel. Mouku smícháme s kořením a přidáme na kousky nakrájené máslo. Ručně zpracujeme do drobivé směsi. Přidáme sýr a dále zpracováváme (pokud nemáme výkonný robot, který udělá práci za nás). Směs se začne postupně spojovat. Vmícháme chia vejce a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a vložíme na půl hodinu do lednice.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto vyjmeme z lednice a mezi dvěma papíry na pečení rozválíme na velmi tenkou placku (2–3 mm). Sejmeme vrchní papír a placku na spodním papíře přesuneme na plech. Pomocí nože či pizza kráječe nakrájíme (buď na kosočtverce nebo na čtverečky). Každý dílek propíchneme dezertní vidličkou. Můžeme posypat ještě kmínem, zbylým sýrem, hrubou solí či gomasio. Pečeme cca 20 minut, dokud nejsou sušenky pevné a na povrchu lehce nezhnědnou. Vyjmeme, necháme kompletně vychladnout a oddělíme na jednotlivé sušenky.