RECEPTY ADVENI

Sýrové krekry nejen k vínu

Bez lepku Bez sóji

Sýrové krekry nejen k vínu
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Kateřina Hájková

Autor receptu

Kateřina hojně peče ze směsí Adveni a z jejích výsledků přechází zrak...

Ingredience

Na dokončení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Chystáte se na posezení s přáteli? Chcete si dopřát něco malého na chuť? Pro takovou příležitost jsou tu oblíbené sýrové sušenky. V jednoduchosti je síla. A tento recept se řídí velmi jednoduchým pravidlem: kolik sýra, tolik tuku, tolik mouky.

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme nejlépe přes noc odležet v chladu.

Odebereme část těsta, vypracujeme a na pomoučeném válu vyválíme. Těsto vyvalujeme po částech. Zbytek těsta necháváme v lednici, aby bylo ztuhlé.

Vykrajujeme různé tvary nebo rádýlkem děláme tyčinky.

Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme oblíbeným kořením nebo semínky např. mákem, sezamem, drceným kmínem nebo oreganem.

Pečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.

Necháme vychladnout, servírujeme.

Foto: Kateřina Hájková
  • recept Sýrové krekry nejen k vínu
  • recept Sýrové krekry nejen k vínu