RECEPTY ADVENI

Syrniki – smažené tvarohové placičky

Bez lepku Bez sóji

Syrniki – smažené tvarohové placičky
Bezlepková směs pro přípravu těstovin, vařených a smažených pokrmů, odpalovaného těsta a na zahuštění polévek a omáček PASTA & GNOCCHI 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu těstovin, vařených a smažených pokrmů, odpalovaného těsta a na zahuštění polévek a omáček PASTA & GNOCCHI 750 g
Jana Fialková

Autor receptu

V jednoduchosti je síla.

Ingredience

Na dokončení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Syrniki se podobají lívancům a jsou velmi oblíbené na Ukrajině, v Rusku a v Polsku. Základem těsta je tvarohový sýr, nebo měkký tvaroh. Tyto tvarohové placičky se tradičně smaží na másle. Připravují se na sladko i na slano. Jsou překvapivě lahodné. Sladké syrniki se potírají zakysanou smetanou a chuťově ostřejší marmeládou – např. rybízovou. Slané syrniki můžete doprovodit třeba česnekovou omáčkou. Syrniki můžete podávat jako vynikající zdravou snídani.

Z výše uvedených surovin připravíme cca 9 syrniků.

Těsto na syrniki připravíme tak, že v míse smícháme tvaroh, směs PASTA & GNOCCHI, špetku soli, vejce a moučkový cukr (ten v případě slané verze vynecháme). Podle konzistence můžeme do těsta přidat 1 lžíci mléka.

Pomoučenýma rukama tvoříme placičky a na másle (případně jiném tuku) na pánvi smažíme do zlatova.

Hotové syrniki potřeme dle chuti zakysanou smetanou, marmeládou, můžeme je pocukrovat skořicovým cukrem.

Slané syrniki můžeme doprovodit např. česnekovou pomazánkou.

Foto: Jana Fialková
  • recept Syrniki – smažené tvarohové placičky
  • recept Syrniki – smažené tvarohové placičky