RECEPTY ADVENI

Štrůdl dortík

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Štrůdl dortík
Vláknina PSYLLIUM
Hlavní přísada
Vláknina PSYLLIUM
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Vlašské ořechy i datle si přes noc namočíme (tedy pokud nemáte medjool datle či jinou měkkou variantu). Kešu ořechy stačí namočit cca 2 hodinky před přípravou.

V den D ořechy i datle slijeme a necháme dobře okapat. Společně se skořicí a malinkatou špetkou himalájské soli dáme do sekáčku a řádně zpracujeme. Díky tomu, že jsou ořechy i datle mokré, nepodaří se nám zpracovat najemno, což vůbec nevadí. Pokud byste rádi hladkou krustu, nechte ořechy po namáčení vysušit a poté zpracujte. Vzniklou hmotu natlačíme do formičky a pořádně „uňahňáme“.

Kešu ořechy slijeme a dáme do mixéru, přidáme oloupaná a na menší kousky nasekaná jablka, med, psyllium i kokosový olej. Mixujeme do vytvoření hladkého krému. Z toho pak odděláme bokem 2 lžíce, které smícháme se skořicí. Zbytek náplně dáme do formičky, uhladíme a naneseme skořicovou vrstvu. Dáme do lednice odležet, ideálně přes noc.