RECEPTY ADVENI

Strouhaný tvarohový koláč

Bez lepku Bez sóji

Strouhaný tvarohový koláč
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Lenka Jurečková

Autor receptu

Lenka se stala nejznámějším propagátorem bezlepkového chleba s psylliem. Ten podle jejího návodu pečou tisíce lidí odkázaných na bezlepkovou dietu a láskyplně mu přezdívají Jureček!

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Tento koláč má spodní vrstvu, na ní lahodný tvarohový krém, nahoře pak křupavá strouhaná vrstva. Lahůdka pro milovníky klasiky, která by ve vašem repertoáru rozhodně neměla chybět.

Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. Žlutou) smícháme s moučkovým cukrem, žloutkem, kakaem, mlékem, na kostičky nakrájeným máslem a vypracujeme tužší těsto.

Těsto rozdělíme na 2 části, jednu menší a druhou o něco větší. Pokud těsto při míchání hodně změklo, zabalíme ho do potravinářské fólie a uložíme do chladničky, kde ho necháme ztuhnout, aby se nám s ním lépe pracovalo. Těsto můžeme dát na chvíli i do mrazáku.

V míse smícháme tvaroh, žloutky a cukr. Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků a špetky soli.

Větší část těsta na hrubším struhadle rovnoměrně nastrouháme na plech vyložený pečícím papírem. Na nastrouhanou vrstvu rozprostřeme tvarohovou náplň. Menší část těsta nastrouháme nahoru.

Pečeme na 170° C cca 40 minut.

Tento koláč je nejlepší na druhý den, když se rozleží.

Foto: Lenka Jurečková
  • recept Strouhaný tvarohový koláč
  • recept Strouhaný tvarohový koláč
  • recept Strouhaný tvarohový koláč