RECEPTY ADVENI

Strouhaný kaštanový koláč

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Strouhaný kaštanový koláč

Hlavní přísady

Kaštanová mouka 250 g
Kaštanová mouka 250 g
Koupit
Rakytníkové vločky
Rakytníkové vločky
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Těsto

Náplň

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

O tom, že kombinace jablek a kaštanové mouky je skvělá, není pochyb. Pokud máte málo času nebo chcete trochu změnu, zkuste vláčný strouhaný koláč.

Těsto připravíme den dopředu. Smícháme suché ingredience, přidáme kokosový olej a vejce se žloutky a zpracujeme v hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme v lednici přes noc uležet.

Troubu rozehřejte na 165–170 °C. Jablka zbavte jadřince a nastrouhejte na hrubo. Středně velký plech vyložte papírem na pečení. Vyjměte těsto z lednice a ihned nastrouhejte nahrubo (pracujte rychle, aby nepovolil kokosový olej). Půlku hmoty rozprostřete na plech. Na vrch rozložte nastrouhaná jablka a posypejte zbytkem těsta. Pečte 40 minut.