RECEPTY ADVENI

Špenátový quiche

Bez lepku Bez sóji

Špenátový quiche
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Jana Fialková

Autor receptu

V jednoduchosti je síla.

Ingredience

Těsto

Náplň

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Slané koláče, nebo-li quiche, mají mnoho výhod – vydrží vám čerstvé několik dní a spolu s lehkým salátem vám poslouží jako skvělá lehčí večeře nebo oběd. Špenátová variace nadchne všechny příznivce této listové zeleniny a dost možná přesvědčí i některé z jejich zarytých odpůrců. Hospodyňky zase ocení rychlou a nenáročnou přípravu.

Doporučujeme použít kulatou formu s vroubkovaným okrajem o průměru 26–28 cm.

1. Směs BISCUITS & COOKIES prosejeme na vál a přidáme sůl. Do sypké směsi zapracujeme máslo a vejce. Krátce prohněteme, dokud se přísady nespojí v hladké těsto (pro usnadnění práce můžeme použít též kuchyňský robot).

2. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky. Necháme odpočinout alespoň půl hodiny, nejlépe do druhého dne.

3. Těsto vyválíme a přeneseme do formy. Propícháme vidličkou, zakryjeme pečícím papírem a zatížíme suchými luštěninami (cizrna, fazole, čočka). V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme cca 10–15 minut. Vyndáme z trouby, odstraníme papír s luštěninami a necháme vychladnout.

4. Na másle opečeme česnek nakrájený na tenké plátky, přidáme špenát, sůl a pepř a krátce podusíme. Když je špenát měkký, zalijeme ho smetanou a opět přivedeme k varu. Zahustíme škrobem, aby získal krémovou konzistenci.

5. Špenátovou směs navršíme na zchladlé těsto a povrch posypeme čerstvým sýrem. Dáme zapéct na cca 10 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Necháme dobře vystydnout (případně vychladit v chladničce) a až poté krájíme.