RECEPTY ADVENI

Snídaňové kaše „Expres“

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Snídaňové kaše „Expres“
Pavla

Autor receptu

Pavlu baví vaření, pečení a vymýšlení nových receptů. Na bezlepkové, bezmléčné a částečně low FODMAP dietě je poměrně krátce, ale rozhodně ji to neodradilo, protože s intolerancemi radost z vaření nekončí, ale začíná.

Ingredience

Pracovní postup

Jelikož přes týden nemám ráno čas si čerstvě vařit rýži či jáhly na kaši – uvařím si vždy více základní kašové směsi – různě kombinuji rýži, quionu, amarant a jáhly – a tento základ si zamrazím jako jednoporcové krabičky. Večer jen vyndám z mrazáku do lednice a ráno vyklopím do hrnce, přidám rostlinné mléko, zahřeji a na závěr přidám ovoce, skořici, oříšky a semínka či čokoládu...

Poznámka

Na fotce je kaše z kombinace quiona:rýže (1:1) s lesním ovocem, posypaná konopným semínkem.