RECEPTY ADVENI

Slaný koláč s hruškami, nivou a ořechy

Bez lepku Bez sóji

Slaný koláč s hruškami, nivou a ořechy
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Jana Fialková

Autor receptu

V jednoduchosti je síla.

Ingredience

Těsto

Náplň

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Máte bohatou úrodu hrušek a sladké koláče už vás omrzeli? Pak je čas upéct si tenhle výborný quiche. Netvrdíme, že se zavděčíte všem, ale milovníci neotřelých sladko-slaných kombinací budou vrnět blahem. Sladké hrušky v kombinaci s pikantní Nivou a křupavými ořechy budou to pravé pro jejich mlsné jazýčky! Doporučujeme podávat s dobře vychlazeným bílým vínem.

Doporučujeme použít kulatou formu s vroubkovaným okrajem o průměru 26–28 cm.

1. Směs BISCUITS & COOKIES prosejeme na vál a přidáme sůl. Do sypké směsi zapracujeme máslo a vejce. Krátce prohněteme, dokud se přísady nespojí v hladké těsto (pro usnadnění práce můžeme použít též kuchyňský robot).

2. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky. Necháme odpočinout alespoň půl hodiny, nejlépe do druhého dne.

3. Těsto vyválíme a přeneseme do formy. Propícháme vidličkou, zakryjeme pečícím papírem a zatížíme suchými luštěninami (cizrna, fazole, čočka). V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme cca 10–15 minut. Vyndáme z trouby, odstraníme papír s luštěninami a necháme vychladnout.

4. Hrušky omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Zchladlý korpus potřeme polovinou zakysané smetany. Povrch poklademe plátky hrušek, posypeme sekanými ořechy a rozdrobenou Nivou. Zakryjeme zbylou polovinou zakysané smetany.

5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu cca 15–20 minut. Necháme dobře vystydnout (případně vychladit v chladničce) a až poté krájíme.