RECEPTY ADVENI

Slané svačinkové muffiny z Adveni quinoové kaše

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Slané svačinkové muffiny z Adveni quinoové kaše
Adveni kaše s quinoou
Hlavní přísada
Adveni kaše s quinoou
Radka Vrzalová

Autor receptu

Zkouším, kam až mě bezlepkové mouky „pustí“. Ráda přetvářím staré a zaprášené recepty mé prababičky do moderní a hlavně bezlepkové formy.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Olivy, tymián voní a chutná po dovolené u moře, stejně tak jako tahle svačina…

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Olej vyšlehejte s vejci a mlékem alespoň 2–3 minuty až se vše spojí. Okapané olivy v misce promíchejte s jednou lžící kaše, tak aby se obalily. Zvlášť v misce promíchejte sypkou kaši s cukrem, solí, kořením a kypřícím práškem, přidejte obalené olivy. Zde můžete přidat na kostičky nakrájené uzené toffu, sýr nebo okapanou kukuřici apod.

2. Sypkou směs promícháme opatrně do tekuté směsi a lžící plníme cca 6 formiček, které dáme např. na plech. Vše dáme péct na cca 15–20 minut do trouby. Povrch by měl být po upečení zlatavý.

3. Po upečení necháme muffiny zchladnout na mřížce. Podávat je můžeme teplé i studené nejlépe se zeleninovým salátem. Skvělé jsou i druhý den.

Tip

Pokud nesmíte mléko, zkuste přidat na kostičky nakrájené uzené toffu. Pokud Vám mléko nedělá problém, je skvělé přidat na kostičky nakrájený sýr typu chedar nebo gouda. Další skvělo variantu dostanete se zrnky sterilizované kukuřice a kousky červené papriky se špetkou chilli, atd. Jedno slané těsto, spousta skvělých možností...