Slané krekry z luštěninových mouk
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Koření dle chuti (možnosti)
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Všechny ingredience smícháme v hladké kompaktní těsto, zabalíme do potravinářské folie a necháme cca 1–2 hodiny v lednici odpočinout. Mělo by být mírně ztuhlé, aby se s ním dobře pracovalo.
Mezi dvěma díly potravinářské folie vyválíme z těsta placku o výšce cca 0,3–0,5 cm. Rádélkem vykrajujeme tyčinky, které můžete mírně zkroutit. Troubu rozehřejeme na 180 °C.
Pečivo vkládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě cca 10–15 minut, pak teplotu snížíme na 120 °C a sušíme cca 10 minut. Krekry by měly být křupavé...
Necháme na mřížce vychladnout, konzumujeme samotné či k polévkám a dipům.