RECEPTY ADVENI

Slané krekry z luštěninových mouk

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Slané krekry z luštěninových mouk

Hlavní přísady

Mouka z červené čočky 250 g
Mouka z červené čočky 250 g
Koupit
Cizrnová mouka hladká 250 g
Cizrnová mouka hladká 250 g
Koupit
Radka Vrzalová

Autor receptu

Zkouším, kam až mě bezlepkové mouky „pustí“. Ráda přetvářím staré a zaprášené recepty mé prababičky do moderní a hlavně bezlepkové formy.

Ingredience

Koření dle chuti (možnosti)

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Všechny ingredience smícháme v hladké kompaktní těsto, zabalíme do potravinářské folie a necháme cca 1–2 hodiny v lednici odpočinout. Mělo by být mírně ztuhlé, aby se s ním dobře pracovalo.

Mezi dvěma díly potravinářské folie vyválíme z těsta placku o výšce cca 0,3–0,5 cm. Rádélkem vykrajujeme tyčinky, které můžete mírně zkroutit. Troubu rozehřejeme na 180 °C.

Pečivo vkládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě cca 10–15 minut, pak teplotu snížíme na 120 °C a sušíme cca 10 minut. Krekry by měly být křupavé...

Necháme na mřížce vychladnout, konzumujeme samotné či k polévkám a dipům.