RECEPTY ADVENI

Slané kaštanové sušenky

Bez lepku Bez sóji

Slané kaštanové sušenky

Hlavní přísady

Kaštanová mouka 250 g
Kaštanová mouka 250 g
Koupit
Čiroková mouka 250 g
Čiroková mouka 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Ať je to někdy s podivem, někteří lidé neholdují sladkým dortíkům a koláčům a raději ocení nějaké to slané chroupání. Pokud si chcete sušenky připravit doma v trochu zdravější verzi, určitě vyzkoušejte kombinaci s kaštanovou moukou. Dodá sušenkám nejen skvělou výživovou hodnotu, ale také zajímavou chuť.

Troubu předehřejeme na 190 °C. Plech vyložíme papírem na pečení.

Smícháme suché ingredience a přidáme na kousky nakrájené studené máslo. Promneme, aby nám vznikla sušší drobenka. Přidáme bílek a na jemno nastrouhaný sýr. Rukou zpracujeme v těsto, které se bude drolit. Nakonec přidáme 3 lžíce mléka (nebo vody). Vzniklé těsto ihned vyválíme mezi 2 pláty potravinářské fólie na šířku 0,3–0,5 cm. Vykrajujeme požadované tvary. Přeneseme na plech, potřeme žloutkem a posypeme hrubou solí nebo zvoleným kořením/semínky. Pečeme 10 minut, ale délka bude záviset na tloušťce a velikosti vašich sušenek, od osmé hodiny hlídejte a vytáhněte, jakmile povrch zezlátne.

Poznámka

Menší sušenky pečte kratší dobu, ať je nespálíte!