RECEPTY ADVENI

Slané kaštanové mufinky s kapustičkami

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Slané kaštanové mufinky s kapustičkami
Kaštanová mouka 250 g
Hlavní přísada
Kaštanová mouka 250 g
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Volitelné

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Kaštanovou mouku si všichni velmi často spojují se sladkou chutí. A protože mýty se musí bořit a dávat světu na vědomí, že předsudky ani vůči moukám nejsou v pořádku, připravíme si slané mufinky. A tentokrát takové podzimní, s překvapením.

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Připravíme si 6 formiček na mufiny (moje mají spodní průměr 5 cm, výška cca 3,5 cm). V hrnci přiveďte k varu vodu se lžící citrónu a jakmile začne vřít, vložte očištěné kapustičky a vařte cca 5 minut. Poté slijte, nechte okapat a vychladnout. Pokud používáte slaninu či sýr, nakrájejte na malé kousky či nastrouhejte.

V míse smíchejte suché ingredience a přidejte olej a vejce. Rozmixujte ideálně elektrickým mixérem, dostanete tekuté těsto. Vmíchejte slaninu / sýr a rozdělte do formiček (vyšlo mi přesně na 6 formiček). Do každé doprostřed vložte jednu vychladlou kapustičku. Pečte 15–20 minut, já jsem pekla 20 minut. Nechte lehce vychladnout a pak vyjměte z formiček na mřížku.