RECEPTY ADVENI

Slané kapsy s bramborovo-cibulovou náplní

Bez lepku Bez sóji

Slané kapsy s bramborovo-cibulovou náplní
Bezlepková směs PARTY na bílý chléb nebo bagety
Hlavní přísada
Bezlepková směs PARTY na bílý chléb nebo bagety
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Těsto

Náplň

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Čekáte návštěvu, nestíhali jste vymyslet dopředu žádné pohoštění a na kynutí pečiva pro jednohubky už nezbývá čas? Žádný problém – se směsí PARTY klidně upečete bezlepkové chutné kapsy plněné bramborem a cibulkou i bez kynutí. Uvidíte, že se po nich zapráší.

Do mouky zapracujeme studené máslo a jakmile nám vznikne drobenka, přidáme bílek. Hněteme do vytvoření hladkého těsta, pokud se nám těsto drolí, přidáváme po lžících studenou vodu. Musí vzniknout hladké pružné těsto. Zabalíme do sáčku a dáme do lednice na 30 minut odležet.

Bramboru oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme na 15–20 minut vařit do změknutí do lehce osolené vody. Přebytečnou vodu po uvaření slijeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Rozehřejeme ghí, přidáme nasekanou cibulku a pár minut opékáme. Přidáme koření, brambory a hrášek a chvíli společně povaříme/podusíme. Po uvaření rozmačkáme, případně trochu dochutíme solí. Mezitím troubu rozehřejeme na 170 °C a plech na pečení si vyložíme papírem. Těsto vyjmeme z lednice a rozválíme na cca 3 mm silnou placku, vykrajujeme 8–9 cm kolečka (ideálně mezi dvěma pláty papíru na pečení nebo potravinové fólie. Do středu kolečka dáme trochu sýru, navrstvíme trochu připravené směsi a uprostřed kolečka sevřeme, aby nám vznikla otevřená kapsa. Přesuneme na plech. Potřeme rozmíchaným žloutkem a pečeme cca 25 minut. Necháme na plechu plně vychladnout (nesundáváme, kapsy jsou křehké).