RECEPTY ADVENI

Slané kapsy s bramborovo-cibulovou náplní

Bez lepku Bez sóji

Slané kapsy s bramborovo-cibulovou náplní
Bezlepkový chléb PARTY bílý nebo bagety
Hlavní přísada
Bezlepkový chléb PARTY bílý nebo bagety
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Těsto

Náplň

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Čekáte návštěvu, nestíhali jste vymyslet dopředu žádné pohoštění a na kynutí pečiva pro jednohubky už nezbývá čas? Žádný problém – se směsí PARTY klidně upečete bezlepkové chutné kapsy plněné bramborem a cibulkou i bez kynutí. Uvidíte, že se po nich zapráší.

Do mouky zapracujeme studené máslo a jakmile nám vznikne drobenka, přidáme bílek. Hněteme do vytvoření hladkého těsta, pokud se nám těsto drolí, přidáváme po lžících studenou vodu. Musí vzniknout hladké pružné těsto. Zabalíme do sáčku a dáme do lednice na 30 minut odležet.

Bramboru oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme na 15–20 minut vařit do změknutí do lehce osolené vody. Přebytečnou vodu po uvaření slijeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Rozehřejeme ghí, přidáme nasekanou cibulku a pár minut opékáme. Přidáme koření, brambory a hrášek a chvíli společně povaříme/podusíme. Po uvaření rozmačkáme, případně trochu dochutíme solí. Mezitím troubu rozehřejeme na 170 °C a plech na pečení si vyložíme papírem. Těsto vyjmeme z lednice a rozválíme na cca 3 mm silnou placku, vykrajujeme 8–9 cm kolečka (ideálně mezi dvěma pláty papíru na pečení nebo potravinové fólie. Do středu kolečka dáme trochu sýru, navrstvíme trochu připravené směsi a uprostřed kolečka sevřeme, aby nám vznikla otevřená kapsa. Přesuneme na plech. Potřeme rozmíchaným žloutkem a pečeme cca 25 minut. Necháme na plechu plně vychladnout (nesundáváme, kapsy jsou křehké).