RECEPTY ADVENI

Slané cuketovo-šunkové tyčinky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Slané cuketovo-šunkové tyčinky

Hlavní přísady

Mouka z hnědé rýže
Mouka z hnědé rýže
Koupit
Rýžový škrob
Rýžový škrob
Koupit
Radka Vrzalová

Autor receptu

Zkouším, kam až mě bezlepkové mouky „pustí“. Ráda přetvářím staré a zaprášené recepty mé prababičky do moderní a hlavně bezlepkové formy.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

V míse smícháme všechny sypké součásti, přidáme gel vytvořený z psyllia a vody, ten důkladně rozemneme do moučné směsi. Přisypeme šunku a vymačkanou cuketu, tuk a vypracujeme vláčné těsto. Pokud by se drobilo, přidáme po lžících horkou vodu a vždy řádně zapracujeme. Hotové těsto by mělo být kompaktní v bochánku, který zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici alespoň tři hodiny odpočinout.

Troubu zahřejeme na 190 °C. Plechy vyložíme papírem. Těsto rozválíme na posypaném vále a vykrajujeme omoučeným vykrajovátkem tyčinky nebo jiné tvary. Klademe na plech, potřeme roztokem sody, posypeme solí a kmínem, pečeme dozlatova, cca 15 minut. Po upečení necháme na mřížce vychladnout.

Dospělí si je mohou okořenit oregánem, mletou paprikou, uzenou paprikou, kdo může, přidá mák, sezam a mleté škvarky...