RECEPTY ADVENI

Slané čtverečky

Bez lepku Bez sóji

Slané čtverečky

Hlavní přísady

Tapiokový škrob 250 g
Tapiokový škrob 250 g
Koupit
Čiroková mouka 250 g
Čiroková mouka 250 g
Koupit
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Ráda objevuje nové a neobvyklé suroviny a zkouší, jak se dají použít ve vaření a pečení bez lepku. Vaří a peče po víc než čtyřicet let, z toho přes deset let bezlepkově.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Rychlé slané krekry pod pomazánku nebo jen tak.

Mouky a máslo usekáme v sekacím nástavci robotu, až vypadá jako drobenka. Mezitím smícháme mléko (možno bez laktózy nebo rostlinné) s lžící octa – vznikne nám náhražka podmáslí. Drobenku smícháme s „podmáslím“, přidáme sůl, droždí, prášek do pečiva, sodu, vejce a cukr. Vznikne hustší těstíčko – asi jako na lívance. Rozetřeme na plech a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Ještě teplé rozkrájíme.