RECEPTY ADVENI

Sladký chléb s hrozinkami

Bez lepku Bez sóji

Sladký chléb s hrozinkami
Amarantová mouka 250 g
Hlavní přísada
Amarantová mouka 250 g
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Kdo má rád sladké snídaně, určitě neodolá sladkému chlebíku s hrozinkami, který klidně nahradí vánočku bez práce. S medem nebo domácí marmeládou si určitě pochutnáte.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Kulatou formu o průměru 20 cm vymažeme a vysypeme moukou.

Smícháme mouky spolu se sodou, práškem na pečení a solí. Zvlášť smícháme vejce, panelu a podmáslí. Do tekuté směsi přidáme suchou směs, dobře promícháme a vmícháme hrozinky. Dáme péct na cca 60 minut, podle testu s párátkem můžeme 10 minut přidat. Nechte vychladnout a podávejte ideálně s domácím medem nebo máslem.