RECEPTY ADVENI

Sladké mandlové bochánky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Sladké mandlové bochánky
Anna Chmelařová

Autor receptu

V kuchyni využívá základní přirozeně bezlepkové a protizánětlivé suroviny, které s láskou přetváří v uzdravující pokrmy.

Ingredience

Pracovní postup

Mandlové houstičky vonící po vanilce jsou na povrchu křupavé a uvnitř příjemně vláčné. Původně měly vzniknout mandlové palačinky bez vajec a mléka. Nějak jsem ale nevychytala poměry bobtnavých surovin a tak jsem přisypávala a přilívala, až jsem dostala tyhle roztomilé bochánky. Jsou dobré jen tak, ale můžete na ně klidně i něco namazat.

Do kokosového mléka vmícháme psylium a mleté lněné semínko a necháme nabobtnat. Poté vmícháme datlový sirup a nakonec postupně přidáváme sypké suroviny. Mělo by nám vzniknout tuhé, hladké a nepříliš lepivé těsto.

Těsto rozkrájíme na 8 nebo 10 stejně velkých kousků, ze kterých vytvoříme kuličky. Kuličky klademe na plech vyložený pecičím papírem a následně je trochu zploštíme rukou. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 30–40 minut. Houstičky by měly zezlátnout a krásně vonět.

Návod na domácí vanilkových extrakt